YinYoga

Yinyoga är en yogaform där vi fokuserar på kroppens yinpartier, d v s bindväv, ligament och leder. Alla rörelser utförs sittande eller liggande och vi håller samma position mellan 3-5 minuter. Vi jobbar med bolster, kuddar och block för att kunna slappna av så mycket som möjligt i den del av kroppen som vi jobbar med. Till skillnad mot andra yogastilar låter yinyogan dina muskler slappna av helt.

Om du är stressad, har svårt för att varva ner, är mycket stel eller spänd, har problem med cirkulation eller är emotionellt upprymd, är yinyoga något för dig.

Yinyoga är också ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar. Yinyoga passar alla människor och kroppar och den fyller dig med ny energi och lugnar ditt sinne.

En av yogans styrkor, oavsett stil, är att den balanserar upp ensidighet oavsett om det beror på stillasittande, löpning eller annan idrott där du använder samma muskler om och om igen. Yogan hjälper dig att öppna upp och sträcka ut de områden där energi stagnerat och bindväv torkat ut.

”Slappna av, släpp taget” – Magdalena MecWeld

YinYogainstruktör: Annika Koskenniemi, epost: yoga@aktivfriskvard.nu, mobil: 070-631 50 97

Mer info om YinYoga hittar du bl a här